Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

  • 10.6.2024 17.16Kiitos jokaiselle eurovaaleissa KD:lle äänensä antaneelle!Lue lisää »
  • 10.5.2024 20.07KD:n EU-vaaliehdokkaatLue lisää »
  • 13.4.2024 10.43KD Kymen piirin kevätkokous pidettiin ImatrallaLue lisää »

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

Share |

Puheenjohtajan palsta - Mikko Almgren

mikko-almgren-profiili-netsize_kopio.jpg

Puheenjohtajan mietteitä eduskuntavaalien alla (11.2.3023)

Luonnon ennallistamisesta ja Suomen ruokaturvasta

Luonnon ennallistaminen on tärkeä asia, mutta…

Suomen osalta luonnon ennallistamisen kustannuksiksi on laskettu EU-komissiossa 931 miljoonaa euroa vuodessa. Suhteessa bruttokansantuotteeseen ennallistamisen hintalappu Suomelle on EU-maista kaikkein kovin. Miksi Suomea, suhteessa Euroopan metsäisintä maata, rangaistaan näin?
Ja miksi Suomen valtio ja hallitus eivät ole puuttuneet tähän riittävästi?

Yli puolet Euroopan tiukasti suojelluista metsistä sijaitsee Suomessa. Meillä on myös hyviä vapaaehtoisen suojelun ohjelmia.

Hallituspuolueiden Keskustan ja Vihreiden riitely on maksanut Suomelle maltaita. Brysseliin on viety kilvan vähintään kahta eri viestiä.

Hallituksella on valta. Nykyhallituksen aikana rahojamme on myös käytetty eteläeurooppalaisten energiaremontteihin ja sosiaalirahaston kautta suorana sosiaaliturvana sähkö- ja energialaskuihin. Näin ei voi jatkua, kun oman maan asiat ovat rempallaan. Suomeen on saatava suunnan muutos.

Myös maataloutemme tukeminen on ollut kovin vaikeaa EU:n vaatimusten edessä.
Maatalous on meille elinehto. Viimeistään Ukrainan sodan myötä huomasimme, että globaali ruokajärjestelmä on hyvin haavoittuva. Kaikissa olosuhteissa on pystyttävä tuottamaan ruokaa omiin tarpeisiin.

Kadonneet maanviljelijät ja metsittyneet pellot eivät pysty huolehtimaan ruokaturvastamme. Turvepohjaisia peltojamme tarvitaan edelleen ruokaturvan varmistamiseen. Kansallinen päätösvalta on turvattava.

Suomeen on saatava suunnan muutos!

MUISTA ÄÄNESTÄÄ KD:n eduskuntavaaliehdokasta

Hei, hyvä KD:n jäsen ja muuten toiminnastamme kiinnostunut!

Kiitos, että olet mukana jakamassa hyvät arvomme. Puheenjohtajana iloitsen teistä jokaisesta.

Kuten tiedämme, kunnallisvaalit siirtyivät. Uusi vaalipäivä on vahvistettu pidettäväksi sunnuntaina 13.6.21. Vaalien siirtyminen oli aluksi itselleni suuri pettymys. Maamme hallitus epäonnistui tässä sikäli, että siirto tuli vaalivalmisteluiden näkökulmasta kovin myöhään. Sitä on kuitenkin turha enää jossitella, joten katsokaamme eteenpäin.

Hyvää on se, että saimme lisäaikaa vaaleihin valmistautumiseen.

Tahdon kiittää nyt erityisesti sinua, joka olet lähtenyt ehdokkaaksemme. Vaaleihin on tätä kirjoittaessani hieman yli kaksi kuukautta aikaa. Ehdokaslistat jätettiin maaliskuussa. Teimme Kotkassa teknisen vaaliliiton Keskustan kanssa. Kristillisdemokraattien listalla on tällä hetkellä 10 erinomaista ehdokasta ja keskustalla 8. Uskomme näin voivamme saada yhteensä 3-4 valtuustopaikkaa. Tämä tarkoittaisi myös useita lautakuntapaikkoja. Ehdokashakemuksia voi vaalien siirtymisen vuoksi tehdä vielä 4.5 asti. Kotka tarvitsee kunnallispolitiikkaan arvomme jakavia ihmisiä.

Kristillisdemokraateilla on myös paras kuntavaaliohjelma, jossa vastataan myös ihmisen syvempiin tarpeisiin. Voit tutustua KD:n kuntavaaliohjelmaan ohessa olevan linkin kautta.

https://www.kd.fi/politiikka/ohjelmat/kuntavaaliohjelma/


Vain äänestämällä voimme vaikuttaa kannaltamme positiiviseen lopputulokseen.

Vetoan siis sinuun, että käyt myös äänestämässä, tavalla tai toisella. Korona-virus aiheuttaa tässäkin omat haasteensa, mutta ne ovat voitettavissa.

Toivotan sinulle runsasta Jumalan siunausta ja hyvää kevättä sekä kesän odotusta.

Tässä alla vielä tärkeitä päivämääriä:

Pikaluistelija Mika Poutala on tulossa vaalien merkeissä Kotkaan 8.5. Muutamat meistä tapaavat hänet myös livenä. Tilaisuus striimataan nettiin, josta voit katsoa sitä. Tiedotamme tilaisuudesta lisää vielä lähempänä.

Kotiäänestykseen ilmoittautuminen päättyy 1.6.2021 klo 16

Ennakkoäänestys kotimaassa: 26.5. - 8.6.2021

Ennakkoäänestys ulkomailla: 2. - 5.6.2021

Tulosten vahvistaminen: 16.6.2021

Valtuustot aloittavat työnsä 1.8.2021.

Terveisin pj Mikko Almgren, KD Kotka