Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

Ei enää koulusäästöjä

Share |

Tiistai 21.10.2008 - Veijo Kilpeläinen


Viime vuoden marraskuun budjettikokouksessa kaupunginvaltuusto päätti pitää koulujen tuntikehyksen ennallaan ja antaa lisärahaa oppimateriaaleihin. Viesti oli selvä: kouluista ei voi enää säästää. Sama viesti tuli lasten ja nuorten lautakunnan kokouksesta tänä syksynä.

Opetusministeri Sari Sarkomaa on usean vuoden jatkuneen koulusäästämisen vuoksi huolissaan laadukkaan opetuksemme säilymisestä ja on esittämässä ensi vuoden budjettiin lisärahaa opetusta varten. Yksi Sarkomaan tärkeimmistä vaatimuksista on luokkakokojen pienentäminen.

Mitä sitten lukee kaupunginjohtajan 20.10. julkaistussa vuoden 2008 Kotkan budjettiehdotuksessa. Tuntikehyksestä ollaan ottamassa 370 tuntia pois, mikä tarkoittaa 15 opettajan työmäärää! Käytännössä tämä tarkoittaa suurempia ryhmäkokoja ja vähennystä valinnaisaineisiin niin peruskouluissa kuin lukioissakin. Tämä on varmin tapa heikentää laadukasta opetusta ja estää pätevien opettajien hakeminen Kotkaan töihin.

Tämän vuoden marraskuun budjettikokouksessa kaupunginvaltuustolla on mahdollisuus pelastaa Kotkan mainetta koulukaupunkina. Uskon ja toivon, että eri puolueiden kesken löytyy sama yksimielisyys koulusäästöjen estämisessä kuin lasten ja nuorten lautakunnan jäsenten keskuudessa. Säästettävä n. 400 000 euron suuruinen summa voidaan löytää, jos tahtotila on kaikilla siihen!

VEIJO KILPELÄINEN
Kaupunginvaltuutettu (kd)
Opettaja