Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

SUOMALAISTEN LIIKKUMISTA ON LISÄTTÄVÄ

Share |

Sunnuntai 20.3.2011 - Veijo Kilpeläinen


Olin 14.3. Suomen Liikunnan ja Urheilun (SLU) ja YLE:n järjestämässä liikunnan ja urheilun vaalipaneelissa SLU-talossa Helsingissä. Paneelin alussa muut hallituspuolueet syyttivät Keskustaa koululiikuntatuntien lisäämisehdotuksen hylkäämisestä. Keskustan edustaja puolestaan perusteli hylkäämisperustetta rahoituksen puuttumisella. Muut hallituspuolueet olisivat ottaneet rahoituksen tähän tärkeään hankkeeseen sieltä täältä, mm. ammattikorkeakoulujen rahoista.

Keskustelu oli harmillista kuunneltavaa liikunnanopettajan korvilla, sillä monelle nuorelle kaksi koululiikuntatuntia on ainut liikuntamäärä viikossa! Valinnaista liikuntaa on mahdollista valita, mutta valitettavasti sitä eivät valitse ne oppilaat, jotka eniten tarvitsisivat lisää liikuntaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että lisäliikunta lisätään hallitusohjelmaan seuraavalla vaalikaudella!

Nuorena opittu säännöllinen liikunta on kuin rahan laittamista pankkiin. On laskettu, että euron sijoittaminen liikuntaan säästää 6 euroa sairaanhoitokuluissa. Monissa juhlapuheissa tämä todetaan mutta valitettavasti rahanjakovaiheessa liikunta ja urheilu ei saa tarvittavia rahamääriä. Alun perin liikuntaan ja urheiluun varatuista veikkausvaroista vuonna 2010 saatiin enää 27 %, kun kulttuuri sai 44,4 % ja tiede 18,9 % (eli lähes 2/3 menee jo kulttuuriin ja tieteeseen)! SLU esittääkin tieteen rahoituksen siirtämistä pois veikkausvoittovaroista katettavaksi verovaroilla.

SLU:n järjestämä paneeli oli tärkeä päänavaus liikunnan ja urheilun arvostuksen nostamiseksi niiden ansaitsemalle tasolle! Mitä muuta tärkeää paneelissa puhuttiin on katsottavissa osoitteessa www.slu.fi olevassa videossa!

VEIJO KILPELÄINEN (KD)

 

Lähetys on kokonaisuudessaan nähtävissä Yle Urheilun internetsivuilla tästä ja pätkittyinä videoina SLU:n YouTube-kanavalla.