Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

Miksi tilapäinen valiokunta?

Share |

Tiistai 16.10.2012 klo 13.12 - Esko Almgren


Kokoomus-RKP:n valtuustoryhmä jätti Kotkan kaupunginvaltuustolle kuntalain tarkoittaman aloitteen tilapäisen valiokunnan asettamiseksi tutkimaan, nauttiiko kaupunginjohtaja Henry Lindelöf valtuuston luottamusta.

Kun  allekirjoittajina on 15 valtuutettua, kaupunginhallituksen oli esitettävä tilapäisen valiokunnan asettamista, koska kuntalain 22§:n sanamuoto on hyvin ankara. Laki sanoo näin: ”Valtuuston on asetettava keskuudestaan valiokunta valmistelemaan … kunnanjohtajan irtisanomista tai muihin tehtäviin siirtämistä koskevaa asiaa.”

Tilapäinen valiokunta kokoaa kaikki asiaan liittyvät tosiasiat, keskustelee niiden pohjalta ja kuulee kaupunginjohtajaa, jolla on oikeus esittää kaikki ne näkökohdat, jotka hänen mielestään ovat asian ratkaisun kannalta tärkeitä. Työnsä päätteeksi valiokunta esittää kantansa ja lähettää asian kaupunginhallitukselle, joka lähettää asian edelleen valtuustolle lopullisen päätöksen tekemistä varten.

Valtuusto valitsi valtuutettu Esko Almgrenin tilapäisen valiokunnan puheenjohtajaksi. Laki ei määrittele, kuinka pian valiokunnan on esitettävä oma päätöksensä. Valiokunta pyrkii siihen, että asia valmistellaan mahdollisimman nopeasti.

Esko Almgren.