Share |

Uutiset

27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »18.2.2021KD Kotkan kuntavaaliehdokkaat arvoillassaLue lisää »24.10.2020Kotkan kristillisdemokraattien vuosikokousLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jorma Kaario
jorma.kaario(at)gmail.com

Annetaan kantasatamalle mahdollisuus

Share |

Keskiviikko 22.2.2017 klo 21:30 - Mika Salminen


Annetaan kantasatamalle mahdollisuus mika-salminen.jpg

Kantasatamahanke on herättänyt paljon keskustelua ja olen joutunut osaltani vastaamaan omaa kantaani koskeviin tiedusteluihin. Kotkan kantasatamahanke on sitä elinkeinotoiminnan edistämistä, mitä kaupunki kaipaa ja missä kunta toteuttaa sille kuuluvia tehtäviä. Pelkästään leikkaamalla ja kilpikonna-asentoon vetäytymällä ei saada mitään aikaan, vaan on tarvittava rohkeutta heittäytyä uusiin hankkeisiin mukaan. Tämä ei tarkoita sitä, että kaupungin pitäisi toimia oman ydintehtävänsä ulkopuolella, vaan mahdollistettava yritystoiminnalle suotuisa ilmasto kunnan alueella. Ulkopuolisin silmin tarkasteltuna näin on tapahtunut. Se, onko prosessi täysin virheetön, on toinen juttu. Toiminnan terävöittäminen ja aikatauluttaminen asettamalla deadlinet sen eri vaiheille antaisi prosessille ryhtiä. Myös laajempi hahmotus alueen käyttötarkoituksesta, mikäli nyt kaavaillut toimijat eivät kokonaan tai osaksi toteudu, voisi olla paikallaan. Tällöin muut alueesta kiinnostuneet voivat varautua tuleviin mahdollisuuksiin.

Kaikkea ei voi teettää virkamiestyönä ja esimerkiksi mahdollinen Due Diligence -prosessi on varmasti jouduttu teettämään ulkopuolisella toimijalla. Sopimuskumppanin tai asiakkaan taustojen tarkistus on kuitenkin tärkeä osa neuvotteluihin valmistautumista ja ilman sitä uskottavan neuvotteluilmapiirin luominen on vaikeaa. Ilahduttavana asiana olen kokenut sen, että ammattikorkean kampusta on soviteltu samalle alueelle, jolloin alueelle on suunniteltu kahta eri tyyppistä toimintaa, jotka eivät ole toisistaan riippuvaisia. Myönteinen suhtautuminen uusiin hankkeisiin on kertaantuva voimavara, joka synnyttää lisää ”innostunutta pöhinää”. Tämä ei tarkoita sitä, että pitäisi sinisilmäisesti rynnätä haavekuvien perään. Oikea suhtautuminen pitää sisällään innostuneisuuden lisäksi myös valppauden, kyvyn varautua ja suunnitelman toiminnan jatkuvuudesta. Annetaan mahdollisuus, mutta ikuisesti ei voi odottaa.

 

Mika Salminen

rikosylikonstaapeli, MBA (turvallisuusjohtaminen)

Kristillisdemokraatit (sit.)

Avainsanat: KD, Kotka, Kantasatama, yrittäjyys