Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

  • 13.4.2024 10.43KD Kymen piirin kevätkokous pidettiin ImatrallaLue lisää »
  • 16.3.2024 11.18Äänestä järjen ääntä EurooppaanLue lisää »
  • 17.1.2024 19.14Presidenttiehdokas Sari Essayah vieraili HaminassaLue lisää »

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

KD Kymen piirin julkilausuma syyskokouksessa 9.11.2019

Share |

Sunnuntai 10.11.2019 klo 17.36


Vanhukset ansaitsevat vaihtelua päiviinsä

Väestö vanhenee nopeasti ja yhä useampi vanhus päätyy palveluasumisen tai tehostetun palveluasumisen piiriin. Kristillisdemokraattien ”Ikäystävällinen Suomi” ohjelmassa linjataan, että ikääntyneiden palveluissa on korostettava terveyden edistämistä ja mm. ulkoilutakuun toteuttamista.

Etelä-Kymenlaaksossa on Kymsoten toimesta toteutettu viriketoimintaa, jossa tehtävää varten palkatut hoitajat ovat suunnitelleet vanhuksille viikko-ohjelman sekä toteuttaneet aktiviteetteja heidän kanssaan. Toiminta on nostanut elämänlaatua sekä tuonut kaivattua vaihtelua arkeen. Toimintamalli on ollut edistyksellinen ja sitä on ollut mahdollista hyödyntää myös muilla alueilla.

Loka-marraskuun vaiheessa 2019 on ilmoitettu Kymsoten virikeohjaajien työn lopettamisesta. Kristillisdemokraattien Kymen piirin kokous pitää päätöstä valitettavana ja ikäihmisten laadukkaan elämän edistämisen vastaisena. Tämän takia päätös on otettava uudelleen harkittavaksi.

Inhimillisen ja rikkaan elämän sisältöä tarvitaan, vanhusten hoito ei voi jäädä pelkäksi perushoidoksi ja hoivaksi. Muilla alan ammattihenkilöillä ei myöskään ole resurssia korvata tätä virikeohjaajien arvokasta työpanosta.