Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

  • 13.4.2024 10.43KD Kymen piirin kevätkokous pidettiin ImatrallaLue lisää »
  • 16.3.2024 11.18Äänestä järjen ääntä EurooppaanLue lisää »
  • 17.1.2024 19.14Presidenttiehdokas Sari Essayah vieraili HaminassaLue lisää »

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

Myös liikunnalle saatava hyvät toimintamahdollisuudet Lyseon remontissa

Share |

Tiistai 12.1.2010 - Veijo Kilpeläinen


Kotkan Lyseon remontin 1. vaiheen, entisen museon tilojen suunnitelmista, oli näyttävä kirjoitus keskiviikon lehdessä (KySa 6.1.). Museon tiloihin suunnitellut oppiaineet, mm. kuvataide ja musiikki ovat saamassa hulppeat tilat. Tämä on erinomaisen hyvä asia! Niin Lyseon kuin Langinkosken lukioiden opettajat pääsevät remontin valmistuttua parempiin opetustiloihin.

Remontin 2. vaiheessa, Lyseon rakennuksen tiloissa, tulee vastaan koko remontin haastavin osa, riittävien liikuntatilojen saaminen uuden Lyseon opetukseen. Nykyinen liikuntasali on liian pieni nykypäivän lukion liikunnanopetukseen. Kuntosalinurkkaus on jouduttu tekemään pieneen liikuntavälinevarastoon. 25-30 oppilaan ryhmä ei voi näissä tiloissa liikkua riittävän täysipainoisesti.

Suurin ongelma on se, että salin kokoa ei voi suurentaa. Lyseon salista voidaan parhaimmillaan saada erilaisten jumppien (aerobic, circuit training ym.) ja pienpelien (maksimissaan 4 vastaan 4 peliä) toimintapiste. Tuekseen se tarvitsee suuremman kuntosalitilan, jotta lähes 30 oppilaan ryhmä voidaan jakaa puoliksi. Lisäksi Lyseo tarvitsee toisen pukuhuoneen! Tilojen suunnitteluun on tärkeää saada liikunnanopettajat mukaan. Näin onkin alustavasti jo sovittu.

Tällaiset tilat eivät yksistään riitä. On kartoitettava myös muita Kotkansaaren tiloja. Yhteistyössä mm. Haukkavuoren, Toivo Pekkasen ja Keskuskoulun kanssa saadaan varmasti helpotusta salitarpeeseen. Paine uuden liikuntahallin rakentamiseen Kotkansaarelle suuremman lukion myötä kasvaa. Mahdollisen monitoimiareenan rakentaminen antaisi tilaisuuden käyttää areenaa päiväsaikaan koulujen liikunnanopetukseen. Myös Langinkoskelta Lyseoon siirtyvä urheilijakoulutus vaatii riittäviä toimintatiloja.

Tämä riittävien liikuntatilojen löytyminen vaatii monen tahon yhteistyötä. Opetustoimenjohtaja, rehtorit, liikunnanopettajat, arkkitehdit ja myös poliittiset päättäjät voivat vaikuttaa lopputulokseen. Uskon, että positiivisella yhteissuunnittelulla ongelma saadaan ratkaistua!

VEIJO KILPELÄINEN
Langinkosken koulun ja lukion liikunnanopettaja
Kaupunginvaltuutettu (KD)