Share |

Uutiset

27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »18.2.2021KD Kotkan kuntavaaliehdokkaat arvoillassaLue lisää »24.10.2020Kotkan kristillisdemokraattien vuosikokousLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jorma Kaario
jorma.kaario(at)gmail.com

Julkilausumat syyskokouksesta

Share |

Torstai 3.12.2009 klo 9:21 - KD Kotkan paikallisosaston syyskokous


NUORTEN HYVINVOINTI

Kristillisdemokraattisen puolueen Kotkan paikallisosasto on huolissaan nuorten hyvinvoinnista. STM:n tutkimusten mukaan 2/3 osaa nuorista voi hyvin ja 1/3 nuorista on vaaravyöhykkeessä ja jälkimmäisestä kolmanneksesta jälleen yksi kolmannes tarvitsee ulkopuolista apua sosiaalisten tai terveydellisten ongelmien vuoksi. Syrjäytymisvaarassa ovat erityisesti nuoret pojat/miehet. Yksi syrjäytynyt nuori maksaa yhteiskunnalle 1 miljoona euroa. Hälyttävänä on pidettävä sitä, että nuoret pitävät yleisesti kiirettä haittatekijänä elämässään.

Näihin tekijöihin tulisi kunnan päättäjien suhtautua vakavasti ja tositoimin järjestää nuorille matalan kynnyksen paikkoja, johon he voivat tulla keskustelemaan asioistaan. Koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa sekä peruskouluissa tulisi olla aikaa nuorille elämän kysymyksistä keskustelemiseen. Auttamisen keinoja on olemassa kun vain kuntapäätöksenteossa tehdään viisaita valintoja ja ei säästetä väärissä asioissa. Nuoriin liittyvät säästöt tulevat myöhemmin paljon kalliimmiksi.


TOIMIVA PÄIVÄKOTI- JA KOULUVERKKO

Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksen hyväksyminen oli tärkeää, jotta pahasti myöhässä olevat päiväkotien ja koulujen perusparannukset saadaan suoritettua. Selvitys luo yleiset raamit päiväkoti- ja kouluverkon muodostamiseen. Nyt alkava suunnittelu kenttätasolla on erityisen tärkeää.

Kristillisdemokraattien (KD) Kotkan osasto pitää tärkeänä, että suunnitteluun otetaan henkilöstö heti mukaan ja päätöksiä tehdään järkevästi, kunkin toimipisteen tarpeet huomioiden. Näin saadaan aikaan toimivat tilat, joissa työskentelee motivoitunut henkilöstö, sopivan kokoiset lapsi- ja oppilasryhmät, kohtuullisen matkan päässä kodeista.

 

Avainsanat: julkilausuma, nuoret, koulu, päiväkoti