Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

  • 10.6.2024 17.16Kiitos jokaiselle eurovaaleissa KD:lle äänensä antaneelle!Lue lisää »
  • 10.5.2024 20.07KD:n EU-vaaliehdokkaatLue lisää »
  • 13.4.2024 10.43KD Kymen piirin kevätkokous pidettiin ImatrallaLue lisää »

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

Presidenttiehdokas Sari Essayah vieraili Haminassa

Keskiviikko 17.1.2024 klo 19.14

Presidenttiehdokas Sari Essayah vieraili tiistaina Haminassa Kahvila Jaspiksessa. Vierailua isännöivät Haminan ja Kotkan paikallisosastot.

Sari on erinomainen ehdokas Suomen seuraavaksi presideniksi. Nyt, kun ennakkoäänestys on alkanut, kannattaa jo käydä antamassa äänensä.


essayah2.jpg


essayah3.jpg

essayah1.jpg

Avainsanat: KD, Sari Essayah, presidentinvaalit

Kristillisdemokraattien Kotkan paikallisosaston 50-vuotisjuhlat

Keskiviikko 13.3.2019 klo 17.32 - Jorma Kaario

kd-kotka-50v.jpg

Hyvä KD-Kotkan paikallisosaston jäsen!

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50-vuotta paikallisosastomme perustamisesta. Juhlistamme tätä järjestämällä avoimen kahvitilaisuuden sunnuntaina 24.3. klo 15 - 17 Kumppanuustalo Viikarin alakerran kahviossa. (Mariankatu 24, Konserttitaloa vastapäätä, Kiinalaisen ravintolan vierestä porttikongista sisäpihalle ja hiukan vasemmalle, ovet avataan 14:30)

Voit kutsua mukaan myös ystäväsi tai naapurisi.

Juhlassa on tarjolla mm.

  • lyhyitä puheenvuoroja osaston toiminnan eri vuosikymmeniltä 
  • laadukkaita musiikkiesityksiä ja jokunen yhteislaulukin
  • puolueemme puheenjohtajan Sari Essayahin puheenvuoro
  • tavattavissa eduskuntavaaliehdokkaamme Maaret Lommi ja Mikko Almgren sekä    mahdollisesti muutama muukin
  • ja tietysti kahvi/tee-tarjoilu

Tilaisuus on luonteeltaan hyvin vapaamuotoinen arkisen poliittisen työn merkeissä, joten erityiseen juhlapukeutumiseen ei ole tarvetta. Kokoonnumme yhteen iloitsemaan menneistä saavutuksista kokeneiden konkareiden seurassa, tutustumaan nykypäivän haasteisiin loistavien ehdokkaidemme kanssa sekä visioimaan entistä ehompaa yhteiskuntaa koko porukalla yhdessä. 

Tervetuloa tutustumaan, kuuntelemaan ja osallistumaan.

Johtokunnan puolesta
Jorma Kaario, sihteeri
KD Kotkan paikallisosasto

PS. Eduskuntavaalien 14.4.2019 vaalityö jo hyvässä käynnissä. Olemme mm. Karhulan torilla lauantaina 23.3. klo 9-12. Saat lähipäivinä lisätietoa tästä ja osastomme muista vaalitapahtumista.

Avainsanat: KD, Kotka 50, Sari Essayah

Tunnelmia KD:n 32. puoluekokouksesta Seinäjoella

Maanantai 21.8.2017 klo 18.21 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Kristillisdemokraattien 32. sääntömääräinen puoluekokous pidettiin 18. – 19.8.2017 Seinäjoella.

kd-puoluekokous-seinajoki-101.jpg

Puolueen puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle jatkamaan Sari Essayah, 1. varapuheenjohtajaksi Tiina Tuomela Vantaalta, 2. varapuheenjohtajaksi Tomi Kuosmanen Jyväskylästä ja 3. varapuheenjohtajaksi Sari Tanus Tampereelta.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Aki Ruotsala Porista ja varapuheenjohtajaksi Marika Visakorpi Jyväskylästä. Kaikki valitut puoluevaltuuston jäsenet: täällä >>>.

Kokouksen kiihkeimmäksi asiaksi muodostui presidentinvaaleihin osallistuminen.
Presidentinvaalien osalta puoluekokous päätti suosittaa jäsenistölleen puolueisiin sitoutumattoman kansanliikkeen tukemista, joka tähtää Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ehdokkaaksi asettamiseen ja jatkoon. Tämä jakoi mielipiteitä, kuten arvata saattaa. Usea kokousedustaja olisi halunnut, että puolue asettaa oman presidenttiehdokkaansa.

Puoluekokouksen päätökset, valinnat ja puheet täällä >>>

Alla tunnelmia puoluekokouksesta.

kd-puoluekokous-seinajoki-102.jpg

Seinäjoen kaupunginjohtajan Jorma Rasinmäen tervetuliaispuhe

kd-puoluekokous-seinajoki-103.jpg

Sari Essayah valittiin täydellisen yksimielisesti puheenjohtajaksi uudelle kaudelle.


kd-puoluekokous-seinajoki-104.jpg

Kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat. Valituiksi tulivat 1 vpj Tiina Tuomela Vantaalta (ensimmäinen vasemmalla) 2. vpj Tomi Kuosmanen Jyväskylästä (kolmas oikealta) ja 3. vpj Sari Tanus Tampereelta (toinen vasemmalta).


kd-puoluekokous-seinajoki-106.jpg

Kokouksen aikana äänestettiin useaan otteeseen. Jotkin äänestykset menivät tiukoiksi, jotkut olivat selviä, kuten tämä.


kd-puoluekokous-seinajoki-107.jpg

Ensimmäiset Sauli Niinistön kannattajakorttien allekirjoittajat: Peter Östman (vasemmalla), Asmo Maanselkä, Sari Essayah sekä Antero Laukkanen.

 

Avainsanat: KD, puoluekokous, Seinäjoki, Sari Essayah

KD Road Show pysähtyi Kotkassa

Sunnuntai 4.9.2016 klo 17.50 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

KD:n eduskuntaryhmä sekä muuta puoluejohdon väkeä Kotkassa 1.9.

KD Road Show pysähtyi tällä kertaa Kotkan torille. Puoluejohto jalkautui kotkalaisten pariin tentattavaksi. Toritapahtuman lisäksi eduskuntaryhmällä oli Kotkassa varsin monipuolinen ohjelma, kun he tapasivat niin kaupunginjohtajan, kun Kotkan KD:n puolueaktiiveja. Sen lisäksi eduskuntaryhmä ehti vielä kokoontua keskenään valmistelemaan julkilausumia ja budjettiehdotusta.

kd-vierailu-kotka-101.jpg

Puoluejohdon ja Kotkan KD:n väen yhteinen kahvihetki. Lyhyestä kestostaan huolimatta erittäin voimaannuttava tilaisuus. Kiitokset puoluejohdolle sparrauksesta ja tsemppauksesta! 

kd-vierailu-kotka-102.jpg

Yksi Esko (Almgren) ja pari Saria (Essayah ja Tanus). Lempeistä ilmeistään huolimatta kova kolmikko KD:n politiikassa. Esko on tehnyt mittavan uran niin valtakunnanpolitiikassa kuin myöhemmin paikallisella tasolla Kotkassa. Se, jatkaako Esko vielä kuntavaaleissa jää nähtäväksi.

kd-vierailu-kotka-103.jpg

Kotkasta Road Show jatkoi matkaansa Lappeenrantaan. Tsemppiä kiertueelle, Sari ja muut! Toivotta KD-Kotka.

Avainsanat: KD, Eduskuntaryhmä, puoluehallitus, Kotka, Sari Essayah

Sari Essayah kokosi "tuvan" täyteen Kotkassa

Torstai 3.12.2015 klo 19.30 - Teksti: Maaret Lommi, Kuvat: Jary Högnabba

Sari Essayah KD-Kotkan vieraana

sari-essayah-kotkassa-101.jpg

Keskiviikkona Sari Essayah kokosi 'tuvan' täyteen Kotkan kristillisdemokraattien paikallisosaston järjestämässä keskusteluillassa. Sote ja turvapaikanhakijatilanne puhuttivat eniten, mutta myös kansalaispalkka, yhteiskuntasopimuksen kaatuminen ja hallintarekisteri herättivät kysymyksiä. Erittäin mielenkiintoinen ilta! Kiitos Sari ja kiitos osallistujat!

Sari Essayah
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja


Illan ennakkoon ilmoitetut keskustelunaiheet olivat maahanmuuttajakysymys sekä KD:n ratkaisu kansalaispalkkakysymykseen. Poliittinen kenttä on kuitenkin tällä hetkellä sellaisessa turbulenssissa, että keskustelunaiheita - mm. juuri romuttunut yhteiskuntasopimus - syntyi runsaasti muitakin.

Sari Essayah toi esille myös huolensa yhteiskuntamme turvallisuuden suunnasta. Esimerkkinä Sari mainitsi sen, että tähän saakka poliitikot ovat voineet turvallisin mielin käyttää matkustamiseen yleisiä kulkuneuvoja kuten junia ja busseja. He ovat myös voineet kulkea vapaasti kylillä ja kaupungeissa, sekä osallistua julkisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Ilman, että turvallisuudesta on tarvinnut huolehtia. Viimeisimmät tapahtumat maassamme asettavat nyt kuitenkin varsin vakavan huolenaiheen: Voivatko poliitikot tai muut julkisuuden henkilöt enää luottaa siihen, että henkilökohtainen turvallisuus on edelleen taattu?

Tästä huolimatta Sari suunnisti rohkeasti illan päätyttyä yksin linjuriautolla kotia kohti.

sari-essayah-kotkassa-103.jpg

Sari ja kuulijat tärkeiden ajankohtaisten asioiden äärellä.

sari-essayah-kotkassa-104.jpg

Turvapaikanhakijatilanne puhutti. Kuulija korosti kulttuuritulkkien merkitystä yhteentörmäysten välttämiseksi.

sari-essayah-kotkassa-108.jpg

"Maa on niin kaunis..."

sari-essayah-kotkassa-106.jpg

Sari rohkaisee astumaan Uuden Politiikan Aikaan KD:n mukana.

sari-essayah-kotkassa-107.jpg

Uuden politiikan aika tuskin on torttuja, karkkeja ja pipareita. Mutta niitä joskus kohtuudella nauttimalla jaksaa varmasti paremmin.

Avainsanat: Sari Essayah, KD, Kotka, kansalaispalkka, turvapaikanhakijat

Uuden aika

Sunnuntai 30.8.2015 klo 12.26 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Sari Essayah valittiin yksimielisesti Kristillisdemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi Savonlinnassa 28.-29.8. pidetyssä puoluekokouksessa.

kd-puoluekokous-savonlinna-101.jpg


Väistyvä puheenjohtaja Päivi Räsänen ja vastavalittu KD:n uusi puheenjohtaja Sari Essayah. Näyttää, että kyseessä on "Kaksi onnellista..."

Sari on varmasti uudessa tehtävässään kovien haasteiden edessä. Muutoksen tuulet ravistelevat maatamme ja oikeastaan koko maailmaa. Sari Essayah pitää kuitenkin kaiken myllerryksen keskellä mielessä sen tärkeimmän: pienen ihmisen.

"Olen siitä ylpeä että logossamme on sydän. Se ei saa jäädä kylmäksi, kylmien sydämien tai sydämettömien kristillisdemokraattien puolueeksi. Meidän on aika tehdä sitä politiikkaa joka vie Kristillisdemokraatit takaisin kansan sydämeen."

Linjapuheessaan lauantaina puolueen uusi puheenjohtaja toi esille puolueelle ensisijaisen tärkeitä asioita: työttömien saaminen töihin, omaishoitajien tukeminen tai vaikkapa valtiontalouden saaminen kuntoon.

kd-puoluekokous-savonlinna-102.jpg


Sari Essayah pitää puolueen linjapuhetta. Myöhemmin kokouksessa puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittu Aki Ruotsala kuuntelee.

Lue koko linjapuhe >>>

Puoluekokouksessa valittiin puolueelle myös varapuheenjohtajat: 1. varapuheenjohtaja Tommy Björkskog, 2. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ja 3. varapuheenjohtaja Sari Tanus.

Puoluekokouksessa pidettiin monta hienoa kannatus- ja muuta puheenvuoroa. Mieleenpainuvimmaksi jäi varmasti monille Kotkan KD:n Esko Almgrenin pitämä, jossa hän muisteli "profeetallisia" sanojaan Sarille: "Sari, luulen, että sinulla on tässä puolueessa vielä merkittäviä tehtäviä," Almgren ennusti silloin, kun Sari valittiin ensimmäistä kertaa kunnanvaltuutetuksi.

kd-puoluekokous-savonlinna-104.jpg

Esko Almgren - suuri poliitikko ja taatusti lämmin sydän.


Savonlinnasali pullisteli ääriään myöten, kun lähes 800 valtuutettua ja muuta KD:n väkeä piti puoluekokoustaan, jonka mottona oli UUDEN AIKA.

kd-puoluekokous-savonlinna-105.jpg


KD:n Kokousväkeä Savonlinnasalissa

Kotkan paikallisosaston jäesenistä valtuutettuina kokouksedustajina olivat paikalla Seija Aalto pj, Esko Almgren, Jorma Kaario, Veijo Kilpeläinen sekä Maaret Lommi.

Avainsanat: KD, puoluekokous, Savonlinna, puheenjohtaja, Sari Essayah