Share |

Uutiset

4.11.2018Herkkukorin voittaja arvottuLue lisää »4.11.2018Pieni eduskuntavaalistarttiLue lisää »17.12.2017KD Kotkan julkilausumaLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

  • 6.12.2019 12:46Esko Almgren muistelee talvisodan tapahtumiaLue lisää »
  • 10.11.2019 17:36KD Kymen piirin julkilausuma syyskokouksessa 9.11.2019Lue lisää »
  • 10.11.2019 16:56Kristillisdemokraattien Kymen piirin syyskokous pidettiin 9.11. KotkassaLue lisää »

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Maaret Lommi
Nuottakatu 4, 48910 Kotka
maaret.lommi(at)kymp.net
050 560 7588

Tunnelmia KD:n 32. puoluekokouksesta Seinäjoella

Maanantai 21.8.2017 klo 18:21 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Kristillisdemokraattien 32. sääntömääräinen puoluekokous pidettiin 18. – 19.8.2017 Seinäjoella.

kd-puoluekokous-seinajoki-101.jpg

Puolueen puheenjohtajaksi valittiin kaksivuotiskaudelle jatkamaan Sari Essayah, 1. varapuheenjohtajaksi Tiina Tuomela Vantaalta, 2. varapuheenjohtajaksi Tomi Kuosmanen Jyväskylästä ja 3. varapuheenjohtajaksi Sari Tanus Tampereelta.

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittiin jatkamaan Aki Ruotsala Porista ja varapuheenjohtajaksi Marika Visakorpi Jyväskylästä. Kaikki valitut puoluevaltuuston jäsenet: täällä >>>.

Kokouksen kiihkeimmäksi asiaksi muodostui presidentinvaaleihin osallistuminen.
Presidentinvaalien osalta puoluekokous päätti suosittaa jäsenistölleen puolueisiin sitoutumattoman kansanliikkeen tukemista, joka tähtää Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ehdokkaaksi asettamiseen ja jatkoon. Tämä jakoi mielipiteitä, kuten arvata saattaa. Usea kokousedustaja olisi halunnut, että puolue asettaa oman presidenttiehdokkaansa.

Puoluekokouksen päätökset, valinnat ja puheet täällä >>>

Alla tunnelmia puoluekokouksesta.

kd-puoluekokous-seinajoki-102.jpg

Seinäjoen kaupunginjohtajan Jorma Rasinmäen tervetuliaispuhe

kd-puoluekokous-seinajoki-103.jpg

Sari Essayah valittiin täydellisen yksimielisesti puheenjohtajaksi uudelle kaudelle.


kd-puoluekokous-seinajoki-104.jpg

Kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat. Valituiksi tulivat 1 vpj Tiina Tuomela Vantaalta (ensimmäinen vasemmalla) 2. vpj Tomi Kuosmanen Jyväskylästä (kolmas oikealta) ja 3. vpj Sari Tanus Tampereelta (toinen vasemmalta).


kd-puoluekokous-seinajoki-106.jpg

Kokouksen aikana äänestettiin useaan otteeseen. Jotkin äänestykset menivät tiukoiksi, jotkut olivat selviä, kuten tämä.


kd-puoluekokous-seinajoki-107.jpg

Ensimmäiset Sauli Niinistön kannattajakorttien allekirjoittajat: Peter Östman (vasemmalla), Asmo Maanselkä, Sari Essayah sekä Antero Laukkanen.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD, puoluekokous, Seinäjoki, Sari Essayah

Uuden aika

Sunnuntai 30.8.2015 klo 12:26 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Sari Essayah valittiin yksimielisesti Kristillisdemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi Savonlinnassa 28.-29.8. pidetyssä puoluekokouksessa.

kd-puoluekokous-savonlinna-101.jpg


Väistyvä puheenjohtaja Päivi Räsänen ja vastavalittu KD:n uusi puheenjohtaja Sari Essayah. Näyttää, että kyseessä on "Kaksi onnellista..."

Sari on varmasti uudessa tehtävässään kovien haasteiden edessä. Muutoksen tuulet ravistelevat maatamme ja oikeastaan koko maailmaa. Sari Essayah pitää kuitenkin kaiken myllerryksen keskellä mielessä sen tärkeimmän: pienen ihmisen.

"Olen siitä ylpeä että logossamme on sydän. Se ei saa jäädä kylmäksi, kylmien sydämien tai sydämettömien kristillisdemokraattien puolueeksi. Meidän on aika tehdä sitä politiikkaa joka vie Kristillisdemokraatit takaisin kansan sydämeen."

Linjapuheessaan lauantaina puolueen uusi puheenjohtaja toi esille puolueelle ensisijaisen tärkeitä asioita: työttömien saaminen töihin, omaishoitajien tukeminen tai vaikkapa valtiontalouden saaminen kuntoon.

kd-puoluekokous-savonlinna-102.jpg


Sari Essayah pitää puolueen linjapuhetta. Myöhemmin kokouksessa puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittu Aki Ruotsala kuuntelee.

Lue koko linjapuhe >>>

Puoluekokouksessa valittiin puolueelle myös varapuheenjohtajat: 1. varapuheenjohtaja Tommy Björkskog, 2. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ja 3. varapuheenjohtaja Sari Tanus.

Puoluekokouksessa pidettiin monta hienoa kannatus- ja muuta puheenvuoroa. Mieleenpainuvimmaksi jäi varmasti monille Kotkan KD:n Esko Almgrenin pitämä, jossa hän muisteli "profeetallisia" sanojaan Sarille: "Sari, luulen, että sinulla on tässä puolueessa vielä merkittäviä tehtäviä," Almgren ennusti silloin, kun Sari valittiin ensimmäistä kertaa kunnanvaltuutetuksi.

kd-puoluekokous-savonlinna-104.jpg

Esko Almgren - suuri poliitikko ja taatusti lämmin sydän.


Savonlinnasali pullisteli ääriään myöten, kun lähes 800 valtuutettua ja muuta KD:n väkeä piti puoluekokoustaan, jonka mottona oli UUDEN AIKA.

kd-puoluekokous-savonlinna-105.jpg


KD:n Kokousväkeä Savonlinnasalissa

Kotkan paikallisosaston jäesenistä valtuutettuina kokouksedustajina olivat paikalla Seija Aalto pj, Esko Almgren, Jorma Kaario, Veijo Kilpeläinen sekä Maaret Lommi.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD, puoluekokous, Savonlinna, puheenjohtaja, Sari Essayah