Share |

Uutiset

4.11.2018Herkkukorin voittaja arvottuLue lisää »4.11.2018Pieni eduskuntavaalistarttiLue lisää »17.12.2017KD Kotkan julkilausumaLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

  • 6.12.2019 12:46Esko Almgren muistelee talvisodan tapahtumiaLue lisää »
  • 10.11.2019 17:36KD Kymen piirin julkilausuma syyskokouksessa 9.11.2019Lue lisää »
  • 10.11.2019 16:56Kristillisdemokraattien Kymen piirin syyskokous pidettiin 9.11. KotkassaLue lisää »

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Maaret Lommi
Nuottakatu 4, 48910 Kotka
maaret.lommi(at)kymp.net
050 560 7588

Vaalijuna kulkee - nyt pysähdyspaikkana Kymen suurmarkkinat

Lauantai 7.3.2015 klo 17:56 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaat Kymen
suurmarkkinoilla Kotkassa

Ruonalan urheiluhalli oli lauantaina puoleen päivään mennessä täyttynyt
melko mukavasti. Väkeä kulki markkinatunnelmaa aistimassa, ostoksia
tekemässä, kahvittelemassa ja ilahduttavan suuri koukko myös kansanedustaja- ehdokkaita kuulemassa.

Kotkan ja Hamina KD:n teltta sijaitsee "puoluekujan" päässä. Siellä on mukavasti tilaa ottaa vieraita vastaan.

kd-ruonala-suurmarkkinat-netsize-101.jpg

Ehdokkailla kiirettä piisaa. Veijo Kilpeläinen hoitelee vaaliasioita jo tottunein ottein. Sari Palm käsissään makeaa sekä luettavaa vierailijoille tarjottavaksi.

Ehdokkaiden avauksi tarvitaan tehokkaat tukijoukot. Varsinkin markkinoilla, jossa roudattavaa ja järjestettävää on paljon. Yhteistyössä on voimaa!

kd-ruonala-suurmarkkinat-netsize-102.jpg

Ehdokkaita ja tukojoukkoja iloisissa tunnelmissa - Tervetuloa juttelemaan!

Markkinoilla ehdokkaat ja tukijoukot kohtaavat monenlaista ja monenikäistä väkeä. Pienemmät kävijä ovat iloisia niistä pienistä, makeista jutuista. Varttuneempia kiinnostavat myös ne hieman suuremmat ja "suolaisemmat". KD:n vaaliteeman ykkösjuttuihin kuuluu perheiden hyvinvoinnista huolehtiminen.

kd-ruonala-suurmarkkinat-netsize-103.jpg

Palvelu pelaa: Sari Palm palloja toimittamassa.

Markkinoilla oli KD:n lisäksi paikalla kaikki muut suuret ja vähän pienemmätkin puolueet. Liikkeellä oltiin myös järeällä kalustolla. Kurvasipa paikalle esimerkiksi musta mersu. Erään puolueen puheenjohtaja tuli paikalle väkeään tsemppaamaan. Mikäpä siinä - "Ainahan sitä yrittää soppii!"

kd-ruonala-suurmarkkinat-netsize-104.jpg

"Puoluekuja" täyttyi ääriään myöten. KD:n valkea teltta häämöttää kujan päässä vasemmalla. Viimeisenä, mutta tässäkään tapauksessa ei todellakaan vähäisimpänä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD, Kotka, eduskuntavaalit, Suurmarkkinat

Ensimmäisen lahjakorin arvonta suoritettu KD-olohuoneella

Lauantai 28.2.2015 klo 15:33 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Kotkan ja Hamina KD:n kansanedustajaehdokkaat lahjoittavat joka kuukausi eduskuntavaaleihin saakka, arvottavaksi yhden lahjakorin. Ensimmäinen lahjakori arvottiin lauantaina 28.2.

lahjakoriarvonta1-101.jpg

Onnettarena sai toimia ensimmäistä kertaa KD-olohuoneella piipahtanut Joel.


Arpoja oli kertynyt arpalippaaseen runsaasti. Arvonnassa käytetty sankokin täytti reilusti puolilleen. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti, tai mikäli yhteystietoja ei arvasta löydy, jää lahjakori odottamaan KD-olohuoneelle noutajaansa. Mikäli voittaja antaa luvan, julkaisemme hänen nimensä näillä sivuila myöhemmin.

lahjakoriarvonta1-102.jpg

Ja onnellinen voittaja on... Voittajan arvontaa seuraavat virallisina valvojina eduskuntavaaliehdokkaat Pirkko Parjanen (vasemmalla), Veijo Kilpeläinen sekä Jorma Kaario (oikealla). Arpalipun nimen julkistaa Juha.


Mikäli onni ei nyt helmikuun arvonnassa suosinut, kannatta osallistua seuraavan lahjakorin arvontaan. Piipahda siis KD-olohuoneella kahvikupposella ja täytä samalla arpalipuke. (avoinna ma klo 15-17, ke, to ja la klo 10-13). Maaliskuun lahjakori arvotaan lauantaina 28.3.

lahjakoriarvonta1-103.jpg

Maaliskuun lahjakori. Arvontaan voit jo osallistua.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD-Kotka, eduskuntavaalit, KD-olohuone, lahjakori

Hyvä vaalikampanja vaatii monenlaisia taitoja

Torstai 12.2.2015 klo 19:03 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Ikaalisissa oli mukavaa, mutta ei se mikään huviretki ollut.

Kotkan kansanedustajaehdokkaat kuulivat Ikaalisissa lukuisia hyviä vinkkejä siitä, miten tehdään hyvä vaalikampanja. "Äänestäjä keskiössä" oli usean esimerkin kantava ajatus. Moni ehdokas tajusi, että nyt alkaa ihan oikea vaalityö - juuri MINÄ olen se ehdokas!

kd-ikaalinen-vaalistartti-115.jpg

Todellakin - juuri MINÄ olen kansanedustajaehdokas... 


Moniosaaja pitäisi olla.

Ehdokkaat saivat todeta, että nykypäivän kansanedustajaehdokkaiden tulisi osata perinteisen jalkatyön ja keskustelutaitojen lisäksi monta uutta juttua: Pitäisi hallita Facebookit, kotisivut, Twitterit ja monta muuta sosiaalisen median juttua. Kirjoittaakin pitäisi niin, että erottuu joukosta ja herättää keskustelua.

kd-ikaalinen-vaalistartti-208.jpg

Välillä menivät ilmeet vakaviksi jopa Veijo Kilpeläisellä ja Jorma Kaariolla. Niin paljon asiaa...

Yhteistyö on voimaa.

Ei varmaan yksikään kansanedustajaehdokas voi suvereenisti hallita kaikkea sitä, mitä hyvä vaalikampanja vaatii. Useamman ehdokkaan yhteistyössä on korvaamaton voima. Mitä yksi ei ymmärrä, sen toinen tietää. Mitä toinen ei taida, siinä kolmas voi auttaa. Myös taustatiimin merkitys on suuri. Kun taustatiimi on jakamassa vastuuta, voi ehdokas keskittyä enemmän siihen kaikkein oleellisimpaan: äänestäjän kohtaamiseen.

kd-ikaalinen-vaalistartti-109.jpg

Ehdokas Veijo Kilpeläinen (vasemmalla), vaalipäällikkö Maaret Lommi, ehdokkaat Kari Tiusanen sekä Jorma Kaario ovat kokoontuneet Ikaalisissa vaalistarttiviikonlopun tehtävätauolle. Kotona Kotkassa aletaan laittaa oppeja käytäntöön nyt oikein toden teolla.

Mitä Ikaalisista jäi käteen?

Ikaalisten oppien sulattelussa kuluu varmasti jonkin aikaa. Päällimmäiseksi jäi kuitenki kokousväkeen, ehdokkaisiin ja taustatiimeihin levinnyt innostus. Ja innostuneet ihmiset tekevät asiat hyvin! Tästä on siis hyvä jatkaa turuile ja toreille - sitä sosiaalista mediaa unohtamatta.

kd-ikaalinen-vaalistartti-222.jpg

Täältä tullaan Kotka! Veijo, Kari ja Jorma valmiina tositoimiin.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD, Ikaalinen, Tiusanen, Kaario, Kilpeläinen, eduskuntavaalit vaalistartti

Kristillisdemokraatit opissa Ikaalisissa

Lauantai 7.2.2015 klo 22:15 - Teksti ja kvat: Jary Högnabba

Päivi Räsänen ja Peter Östman nostattivat vaalitunnelmaa Ikaalisissa.

Tänä viikonloppuna kokoontuu Ikaalisissa lähes 300 eduskuntavaaliehdokasta tukijoukkoineen tulevien eduskuntavaalien kampanjataitoja hiomaan. Paikalla on myös ylintä puoluejohtoa. ROHKEUS on KD:n tuore vaalislogan.

ikaalinen-105.jpg

Päivi Räsänen ja Peter Östman vastailivat, kun KD-Lehden päätoimittaja Kristiina Kunnas laukoi eduskuntavaalikampanjoinnissa mahdollisesti esille tulevia kysymyksiä.


Kaikki Kotkan paikallisosaston ehdokkaat, Kari Tiusanen, Jorma Kaario ja Veijo Kilpeläinen olivat yhdessä paikalla -kuinkas muutenkaan -  oppia ottamassa. Malliesimerkkinä yhteistyön voimasta esitteli KD-Kotkan vaalipäällikkö Maaret Lommi vastikään Kotkassa avatun KD-Olohuoneen idean. Olohuone on pystytetty kaikkien ehdokkaiden yhteisvoimin ja mukana talkoissa ja päivystysvuoroja jakamassa on myös naapurikaupunki Haminan oma ehdokas, Pirkko Parjanen.

ikaalinen-103.jpg

Maaret Lommi kertoo yhteistyön voimasta.


Lauantain käsiteltiin mm. vaalikampanjarahoituksen sääntöjä, sosiaalisen median hyödyntämistä, äänestäjän kohtaamista sekä lukuisia muita onnistuneen vaalikampanjan avaimia. Tilaisuus jatkuu vielä sunnuntaina puolille päivin. Sulattelemista riittää varmasti kotimatkan jälkeenkin.

ikaalinen-106.jpg

Kolmisensataa kuulijaa tarkkana. Jokainen kuultu asia oli kultajyvä, joten tarkkana piti olla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kristillisdemokraatit, KD, Eduskuntavaalit, Kilpeläinen, Tiusanen, Kaario, Räsänen, Österman

KD Olohuoneen avajaisissa ilahduttavan paljon väkeä!

Sunnuntai 1.2.2015 klo 12:53 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Lauantaina 31.1. pidettiin KD Kotkan vaalitoimiston avajaiset. Vaalitoimisto ristittiin
oitis uudelleen - siitä tuli KD OLOHUONE. Ja olohuone se onkin - viihtyisä tila
katutasossa jossa on mukava istahtaa kahvikupposen ääreen. KD Olohuone on auki seuraavasti osoitteessa Keskuskatu 13:

maanantaisin klo 15-18, keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin klo 10-13.
Aukioloaikoina voit tavata Olohuoneessa Kotkan ja Haminan eduskuntavaaliehdokkaita
ja muita Kotkan ja Haminan KD:laisia.

KD Olohuoneessa kiteytyy yhteistyön merkitys. Ehdokkaat puhaltavat yhteen hiileen jopa yli kuntarajojen (Kotka-Hamina). Näin saadaan Olohuoneen päivystykset järjestettyä ja pidettyä ovia auki mahdollisimman paljon. Kevään kuluessa ja vaalien lähestyessä tahti vielä tiivistyy.

kd-olohuone-avajaiset-net-144.jpg
Lämmin tunnelma KD Olohuoneen avajaisissa


Avajaisissa kävi runsaasti väkeä. Paikalla olivat myös tietenkin kaikki Kotkan ja Haminan eduskuntavaaliehdokkaat sekä joukko muita KD:laisia. Teuvo V. Riikonen Savonlinnasta toi puolueen terveiset avajaistilaisuuteen. Hän on Kristillisdemokraattien 2. varapuheenjohtaja.

Teuvo V. Riikosen mukaan viimeisen viidentoista vuoden aikana maailmassa on tapahtunut monia radikaaleja muutoksia. Riikonen mainitsee niistä kolme, maailmanlaajuisilta vaikutuksiltaan erittäin kriittistä tapahtumaa: WTC-tornien iskut Yhdysvalloissa, Arabikevät, sekä amerikkalaisen Lehman Brothers -investointipankin konkurssi. Näiden kaikkien tapahtumien jäljet heijastuvat nyt globaalina kansalaisturvallisuuden heikentymisenä. Riikonen kertoo, että juuri turvallisuus tuleekin olemaan yksi kevään eduskuntavaalikeskustelujen pääteema. Suomen kohdalla Riikonen pitää kuitenkin merkittävimpänä turvallisuuteen vaikuttavana tekijänä - ei ulkoisia uhkia - vaan Suomessa tällä hetkellä vallitsevaa tilannetta, jossa nuorisoa syrjäytyy yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle yhä kiihtyvällä vauhdilla.

kd-olohuone-avajaiset-net-153.jpg
KD:n 2. varapuheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Teuvo V. Riikonen kertoo tämän hetken ajankohtaisimmista asioista tulevan kevään eduskuntavaalidebatteja ajatellen.

Alla vielä muutamia avajaiskuvia.

kd-olohuone-avajaiset-net-133.jpg
Kotkan ja Haminan eduskuntavaaliehdokkaat sekä "savolainen" vierailija yhteispotretissa. Vasemmalta: Kari Tiusanen Kotka, Pirkko Parjanen Hamina, Jorma Kaario Kotka, Teuvo V. Riikonen Savonlinna, Veijo Kilpeläinen Kotka

kd-olohuone-avajaiset-net-123.jpg
Liveyleisöä sekä Roll-Uppeja

kd-olohuone-avajaiset-net-158.jpg
Kahvipöytäkeskusteluja. Politiikkaa ja muuta...

kd-olohuone-avajaiset-net-159.jpg
KD OLOHUONE Keskuskatu 13. Tervetuloa!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD, Olohuone, Vaalitoimisto, eduskuntavaalit, Kotka

Vaalitoimison avajaiset Kotkassa lauantaina 31.1.

Lauantai 24.1.2015 klo 13:06

Tervetuloa tapaamaan KD:n ehdokkaita kahvikupin äärellä!
Osoite on Keskuskatu 13.

Paikalla eduskuntavaaliehdokkaat Veijo Kilpeläinen, Kari Tiusanen, Jorma Kaario, Pirkko Parjanen sekä Teuvo V. Riikonen (KD:n 2. varapuheenjohtaja).

avajaisilmo1_netsize.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD, eduskuntavaalit 2015, vaalitoimisto, Kotka

KD Kotkan eduskuntavaaliehdokkaat koossa

Maanantai 12.1.2015 klo 19:42 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Kotkan KD:n eduskuntavaaliehdokkaat Veijo Kilpeläinen, Kari Tiusanen sekä Jorma Kaario ovat aloittaneet eduskuntavaalikampanjansa. Voit tavata heitä kevään kuluessa monissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. 31.1. klo 10-12 pidetään vaalitoimiston avajaiset Kotkassa (Keskuskatu 13). Veijo, Kari ja Jorma ovat siellä kaikki paikalla. Tervetuloa tenttaamaan ehdokkaita!

Tutustu ehdokkaisiin tarkemmin täältä >>>

veijo_kari_jorma.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kari Tiusanen, Veijo Kilpeläinen, Jorma Kaario, eduskuntavaalit

KD:n Jere Riikonen voimakkaana vaikuttajana Suomen Itämeripolitiikassa

Torstai 15.5.2014 klo 19:37 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Vaalikeskustelu 14.5.2014

Tänään oli Suomi-Venäjäseuran EU-vaalipaneeli Kotkassa. Jopa perussuomalaisten kannattajat pitivät Kd:n esitystä vakuuttavimpana eli meidän sanoma kaikuu komeasti!

vaalipaneeli_kotka-103.jpg


KD:n Jere Riikosella oli painavaa sanottavaa Kotkan Venäjä-seuran järjestämässä vaalipaneli-illassa:

Riikosen mukaan hyvällä politiikalla on positiivisia seurauksia:

1. Öljyljypäästöt ovat vähentyneet
2. Raskasmetallipäästöt ovat vähentyneet radikaalisti lyijyttömiin polttoineisiin siirtymisen seurauksena.
3. Soiden ojittaminen lopetettu, jonka seurauksena elohopeapäästöt ovat vähentyneet.
4. Paperiteollisuudessa siirrytty puhtaampiin prosesseihin.
5. Ravinnepäästöt vähentyneet merkittävästi, esimerkkinä Pietari:Tunneliviemärin ansiosta lähes kaikki Pietarin jätevedet voidaan nyt johtaa jätevedenpuhdistamoille käsiteltäviksi, mikä lopettaa lähes kokonaan kaupungin puhdistamattomien jätevesien päästöt Itämereen.

Riikosta harmitti tosin se, että tulevaa CBSS:n päämiestapaamista ajetaan "yhä sammutetuimmilla lyhdyillä".

"Suomi on peruuttamassa Itämerimaiden (CBSS) päämiestapaamisen kesäkuussa, juuri kun vuoropuhelua elvyttävää keskustelua tarvittaisiin edes jollain foorumilla. Itämeri olisi se yhdistävä tekijä. Emme voi jättää ulkopolitiikkaamme vain EU:n hoidettavaksi!!! Ihmiset ymmärtäkää! - Jere Riikonen -"

vaalipaneeli_kotka-102.jpg


EU-vaalipanelistit: (vasemmalta): Riitta Myller (SDP), Jere Riikonen (KD, no: 122),
Antti Pakkanen (KESK), Hanna Holopainen (VIHR), Juho Eerola (PS), Mia Heijnsbroek-Wiren (RKP)

vaalipaneeli_kotka-111.jpg

Jere Riikonen - Suomi - KD - Itämeri 

Äänestä! Juuri sinun äänesi voi ratkaista!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD-kotka, EU-vaalit, vaalistrategia, Riikonen, Jere

EU-vaalirekka Kotkassa

Perjantai 9.5.2014 klo 17:10 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Torstaina 8.5. EU-vaalirekka kurvasi Kotkan torille. Kolea sää verotti kävijöiden määrää, mutta ehdokkaat ja KD:n vaaliväki saivat kuitenkin keskustella ajankohtaisista asioista usean kiinnostuneen kotkalaisen kanssa.
Paikalla olivat mm. eurovaaliehdokkaat Sari Essayah (112) ja Laura Peuhkuri (119).

vaalirekka_2014_kotka-101.jpg

KD:n vaaliväkeä ja ehdokas Laura Peuhkuri, 119, (kolmas vasemmalta) pitkän työpäivän tehneinä. Kauan ei kuitenkaan ole aikaa huiliin, sillä vaalikaravaani kulkee...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, vaalit, Essayah, Peuhkuri

KD Haminan kevätmarkkinoilla

Maanantai 28.4.2014 klo 14:20 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

KD:n puolueteltta suorastaan häikäisi silmiä Haminan kevätmarkkinoilla 27.4. Kaunis kevätsää houkutteli paikalle valtavasti (varovainen arvio) väkeä.

...kd_hamina_markkinat-101.jpg

kd_hamina_markkinat-103.jpg

...

kd_hamina_markkinat-102.jpg

 Ehdokkaat päivänpaisteessa makean maisteltavan joukossa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, Vaalit, Hamina KD

Keskustelua, illanviettoa ja EU-vaalistrategiaa

Keskiviikko 9.4.2014 klo 18:22 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

KD:n kotkan paikallisosasto kokoontui 8.4. Art Port Kotkassa vuosikokoukseen hieman tavallista juhlallisemmissa merkeissä. Kokouksen jälkeen, kahvittelun ja musiikin lomassa, toivat tärkeät vaalistrategiaterveisensä järjestöpäällikkö Mikko Rekimies Helsingistä sekä EU-vaaliehdokas Laura Peuhkuri Lappeenrannasta. Paikallista väriä toi Esko Almgren puheenvuorollaan Kotkan nykyisen huonon taloustilanteen syistä.

kd_kotka_illanvietto-301.jpg

Puheenjohtaja Seija Aalto avaa kuukausikokouksen

kd_kotka_illanvietto-201.jpg kd_kotka_illanvietto-202.jpg

Mikko Rekimies sekä Laura Peuhkuri puhuivat mm. tulevien EU-vaalien vaalistrategiasta. Erityisesti he korostivat sitä, että jokainen ääni on äärimmäisen tärkeä.

kd_kotka_illanvietto-302.jpg

Esko Almgrenin otteissa on veteraanipoliitikon varmuutta


Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: KD-kotka, EU-vaalit, Rekimies, Peuhkuri, vaalistrategia

MEP Sari Essayah vieraili Kotkassa

Lauantai 29.3.2014 klo 18:21 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Kristillisdemokraattien meppiä tuli Kahvila Aschaniin tapaamaan runsas joukko kiinnostuneita. Kahvittelun lomassa Sari vastaili kysymyksiin ja keskusteli myös henkilökohtaisesti paikalla olleiden kanssa.

kd_sariessayah_kotkassa-301.jpg

kd_sariessayah_kotkassa-302.jpg

Sarin ohella paikalla oli myös KD:n aktiiveja mm kahvista ja makeammasta huolehtimassa.

kd_sariessayah_kotkassa-303.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: MEP, Sari; Essayah, vaalit, EU

EU-vaalikampanja käyntiin

Sunnuntai 23.3.2014 klo 17:20

Kevään EU-vaalien vaalikampanjan käynnistys

Kotkan paikallisosasto avasi EU-vaalikampanjan Kymen suurmarkkinoilla Ruonalassa 8. ja 9.3.2014.

kd_ruonalanmarkkinat-104netsize.jpg

KD:n ständillä vierailivat lauantaina kansanedustaja Sari Palm (kuvassa keskellä) sekä sunnuntaina EU-vaaliehdokas Laura Peuhkuri Lappeenrannasta.

Hieman hiljaisemman lauantain jälkeen toi sunnuntai paikalle Ruonalan urheiluhalliin jo runsaasti väkeä. Kaikkiaan markkinoilla kävi noin 20 000 vierasta, joten myös KD sai runsaasti näkyvyyttä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, vaalit, KD, Kotka

Tehtävä EU:ssa

Keskiviikko 27.5.2009 klo 16:09

Sari Essayah läpi EU-parlamentti vaaleissa!

Onnittelut Sarille ja kiitos kannatuksesta kaikille äänestäjille!
Asiasta lisää KD:n valtakunnallisilla sivuilla

 

tehtavaeussa425w.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU, vaalit, Essayah, KD

« Uudemmat kirjoitukset