Share |

Uutiset

11.2.2023KD:n valtuustoryhmältä kaksi aloitetta kaupunginvaltuustoonLue lisää »23.1.2023Eduskuntavaalikampanjamme alkoiLue lisää »27.1.2022Mikko Almgren aluevaltuustoonLue lisää »

Uusimmat kirjoitukset

Yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Almgren
mikko.almgren(at)gmail.com

Varapuheenjohtaja
Maaret Lommi
maaret.lommi(at)gmail.com

Sihteeri
Jary Högnabba
kotkankd(at)gmail.com

Kristillisdemokraatit Ruonalan Suurmarkkinoilla 5.-6.11.-16

Maanantai 24.10.2016 klo 20.14 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Tervetuloa tapaamaan kristillisdemokraattien vaikuttajia Kotkasta sekä valtakunnan tasolta.

Tervetuloa tapaamaan kristillisdemokraattien vaikuttajia Kotkasta sekä valtakunnan tasolta Ruonalan suurmarkkinoille la-su 5.-6.11. Tule keskustelemaan kanssamme kotikaupunkimme ajankohtaisista asioista. Teltallamme voit myös osallistua herkkukorin arvontaan sekä haastaa kd:n väen kätesi puristusvoimaa mittavan testin avulla. Tapaamisiin markkinoilla!

KD:n pitkä Roadshow-kiertue huipentuu Ruonalan Suurmarkkinoille >>>

KD-Ruonala-2016-109.jpg

 

Kotkana KD:n väkeä viime kevään markkinoilla

Avainsanat: KD, Suurmarkkinat, Kotka, KD Kotka

Kotkan Kristillisdemokraattien kannanotto vuosikokouksessa 28.9.2016

Torstai 29.9.2016 klo 21.44

Kotkan Kristillisdemokraattien kannanotto vuosikokouksessa 28.9.2016:

Kristillisdemokraatit on arvopuolue ja vanhusten hyvä hoito on ihmisarvokysymys. Kotkassa vanhusten koti- ja laitoshoidossa työskennellään jo nyt niukoin resurssein. On ymmärrettävä, että hoivakodeissa asuvat ovat jo hyvin huonokuntoisia vanhuksia, jotka eivät enää avustettuina kodissaan selviä. Ne jotka asuvat vielä kotona tarvitsevat kuntoutusta, jotta he voisivat asua kodissaan mahdollisimman pitkään. Nyt Kotkassa on lakkautusuhan alla kotiutusvalmennusyksikkö Kotva.

Kotkan Kristillisdemokraatit kannattaa inhimillisempää otetta ja suurempaa yhteisvastuuta kotkalaiseen päätöksentekoon. Puolustamme vanhuksien oikeutta oikea-aikaiseen ja riittävään hoitoon sekä kuntoutukseen ja Kotvan työn jatkamiseen. Toiminnan rahoittamiseksi olemme valmiita korottamaan veroprosenttia, koska kuntouttavan toiminnan vähentäminen tuottaa pitkällä aikavälillä lisäkustannuksia.

KD Road Show pysähtyi Kotkassa

Sunnuntai 4.9.2016 klo 17.50 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

KD:n eduskuntaryhmä sekä muuta puoluejohdon väkeä Kotkassa 1.9.

KD Road Show pysähtyi tällä kertaa Kotkan torille. Puoluejohto jalkautui kotkalaisten pariin tentattavaksi. Toritapahtuman lisäksi eduskuntaryhmällä oli Kotkassa varsin monipuolinen ohjelma, kun he tapasivat niin kaupunginjohtajan, kun Kotkan KD:n puolueaktiiveja. Sen lisäksi eduskuntaryhmä ehti vielä kokoontua keskenään valmistelemaan julkilausumia ja budjettiehdotusta.

kd-vierailu-kotka-101.jpg

Puoluejohdon ja Kotkan KD:n väen yhteinen kahvihetki. Lyhyestä kestostaan huolimatta erittäin voimaannuttava tilaisuus. Kiitokset puoluejohdolle sparrauksesta ja tsemppauksesta! 

kd-vierailu-kotka-102.jpg

Yksi Esko (Almgren) ja pari Saria (Essayah ja Tanus). Lempeistä ilmeistään huolimatta kova kolmikko KD:n politiikassa. Esko on tehnyt mittavan uran niin valtakunnanpolitiikassa kuin myöhemmin paikallisella tasolla Kotkassa. Se, jatkaako Esko vielä kuntavaaleissa jää nähtäväksi.

kd-vierailu-kotka-103.jpg

Kotkasta Road Show jatkoi matkaansa Lappeenrantaan. Tsemppiä kiertueelle, Sari ja muut! Toivotta KD-Kotka.

Avainsanat: KD, Eduskuntaryhmä, puoluehallitus, Kotka, Sari Essayah

City-kodin asukkaita ulkoilemassa Sapokassa

Lauantai 11.6.2016 klo 19.01 - Teksti Maaret Lommi, Kuvat Jary Högnabba

City-kodin asukkaita ulkoilemassa Sapokassa

ulkoiluttamass-sapokassa-netsize-102.jpg

Sapokan vesipuiston vehreyttä

City-kodin asukkaat ulkoilivat vapaaehtoisten avustamina lauantaina kauniissa Sapokan vesipuistossa ja sen lähiympäristössä. Kotkan Kristillisdemokraattien organisoimaan ulkoilutapahtumaan osallistui 25 asukasta ja 11 vapaaehtoista ulkoiluttajaa.

Tällaiset tapahtumat ovat mahdollisia lähinnä vapaaehtoistoiminnan ansiosta. Sitä tarvittaisiinkin paljon enemmän.

- Pienellä panostuksella saa paljon hyvää aikaan. Vapaaehtoistoiminta tuottaa hyvää kaikille osallisille. City-kodin pyörätuoleilla liikkuvat asukkaat pääsivät nyt nauttimaan kauniista luonnosta ja raikkaasta kesätuulesta. Itselle jäi iloinen ja hyvä mieli.
Seija Aalto (krist.dem pj.) suosittelee vapaaehtoistyötä kaikille ja kannustaa lähtemään rohkeasti mukaan. Syksyllä on luvassa jatkoa!

ulkoiluttamass-sapokassa-netsize-101.jpg

Hiirosen modernit patsaat ihastuttivat

ulkoiluttamass-sapokassa-netsize-104.jpg

Sattue kulkee kukkameren ohi

ulkoiluttamass-sapokassa-netsize-103.jpg

Laivakoira Hilla johdatti joukot kotiin

Mitä Lähi-Idän Kriisin takana -ilta Kotkassa

Torstai 31.3.2016 klo 18.09

"Mitä Lähi-Idän kriisin takana?" -ilta Kotkassa ke 30.3. keräsi kohtuullisen määrän kiinnostuneita kuulijoita.

Pakolaiskriisi, Isis, Syyria, terrorismi, Iranin ydinuhka, Irak, lähi-idän kristityt vähemmistöt, uskonto-dialogi, Milloin Israel iskee, Libanonin tilanne…. Koko Lähi-itä kuohuu ja seuraukset tuntuvat kaikkialla, myös Euroopassa ja Suomessa. Mitä on Lähi-idän kriisin takana?

Tästä aiheesta puhui lähi-idän asiantuntija, kolme kertaa rauhanturva- ja kriisinhallintajoukoissa Afganistanissa, Libanonissa sekä Golanilla Israelin ja Syyrian välissä toiminut kirjailija ja pastori Teuvo V. Riikonen. Hän on matkustellut paljon Lähi-idän maissa.

Riikonen on Parikanniemisäätiön toiminnanjohtaja, joka on kirjoittanut 20. kirjaa joista viimeisin ”Libanonin setripuun varjossa” ( www.vaylakirjat.fi ) on ilmestynyt viime syksynä.

Riikonen avasi kuulijoille Lähi-Idän räjähdysherkän tilanteen syitä ja mahdollisia seurauksia. Niillä on todennäköisesti vaikutuksia myös meille Suomeen saakka.

teuvo-v-riikonen-kotkassa-102.jpg

Teuvo V. Riikonen

teuvo-v-riikonen-kotkassa-103.jpg

Lähi-Idän räjähdysherkkä tilanne ja eri paikallisten ryhmittymien monisäikeiset suhteet saivat kuulijat mietteliäiksi.

teuvo-v-riikonen-kotkassa-101.jpg

Teuvo V. Riikosen tuorein kirja "Libanonin setripuun varjossa" kannattaa ehdottomasti lukea, mikäli haluaa syvempää tietoa alueen tilanteesta.

Avainsanat: Teuvo V. Riikonen, Lähi-Itä, Kriisi, Hamas, Isis, pakolaiset

Avainsanat: Lähi-Itä, KD Kotka, Teuvo. V. Riikonen, kriisi, politiikka

Myö oltii Ruonalan markkinoil

Sunnuntai 13.3.2016 klo 18.34 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Kahden päivän aikana olemme saaneet tavata runsaasti kotkalaisia mutta myös kauempaa tulleita. Tosin tuntuu hieman siltä, että Ruonalan markkinoiden "imu" ei ehkä ole ihan sitä, mitä vielä muutama vuosi sitten.

Aamun ensimmäinen tunti oli melko hiljainen. Vähitellen tunnelma teltalla kuitenkin tiivistyi ja muutaman tunnin kuluttua väkeä oli jo varsin runsaasti.

Sunnuntain päätteeksi arvottiin lahjakori. Voittaja on Seppo Ahola Kotkasta.
Onnittelumme Sepolle! (Nimi julkaistu voittajan luvalla.)

KD-Ruonala-2016-101.jpg

Maaret Lommi päivittää KD Kotkan Facebook-sivua. "Täällä ollaan - tervetuloa tapaamaan!"

KD-Ruonala-2016-103.jpg

Mikä ihmeen uuden politiikan aika? Tule ja kysy meiltä! Vastaamme mielellämme.

KD-Ruonala-2016-104.jpg

Tunnelma teltalla tiivistyy

KD-Ruonala-2016-105.jpg

"Tervetuloa vain sieltäkin, koko perhe!"

KD-Ruonala-2016-106.jpg

KD:n teltalla mukavasti väkeä. Nuoria perheitä, eläkeläisiä ja siltä väliltä.

KD-Ruonala-2016-108.jpg

Arpa on heitetty.

KD-Ruonala-2016-109.jpg

Päivä lähes pulkassa Ruonalan markkinoilla. Maaret ja Jorma pitävät vielä putiikkia pystyssä hetken aikaa.

Avainsanat: KD, Kotka, Suurmarkkinat, Uusi, politiikka

Tule mukaan rakentamaan unelmien Kotkaa!

Keskiviikko 2.3.2016 klo 16.40

Tässä uunituoreen esitteemme kansikuva. Tutustu esitteeseen ja tule kanssamme rakentamaan unelmien Kotkaa! Voit tavata meidät vaikka Kymen suurmarkkinoilla Ruonalan urheiluhallissa 12.-13.3.

Tutustu esitteeseen (pdf) >>>

kd-kotka-esite-2016-etusivu-1.jpg

Avainsanat: kotka, kd, esite, uusi, unelmointi

Annetaan jalan nousta, vaikka muisti pätkii

Keskiviikko 24.2.2016 klo 18.39 - Maaret Lommi

jalka-nousee.jpgMielipidesivuilla (Kymen Sanomat 21.2.2016) Pekka Lakka kantoi huolta jatkuvasti lisääntyvien muistisairaiden tilanteesta, erityisesti ennen hoivaan pääsemistä. Oman, Alzheimerin tautia sairastavan isäni hoivakotielämää seuranneena, haluan kuitenkin tuoda esiin tulevaisuudessa kasvavan haasteen, joka ilmenee hoivakotiin pääsyn jälkeen.

Fyysisesti hyväkuntoisia muistisairaita tulee olemaan enemmän ja enemmän. He ovat isäni kaltaisia, koko ikänsä urheilleita ja hyvässä fyysisessä kunnossa olevia vanhuksia, jotka kaipaavat edelleen vielä hoivakodissakin lenkkeilyä tai muuta ”kunnon” liikuntaa. Heidän ei pitäisi joutua jäämään yhtäkkiä toimettomiksi, vain kävelemään huoneesta toiseen tai istumaan TV:n ääressä. Isälläni oli onnea, koska hänen hoivakodissaan häntä ohjattiin fyysisiin puuhiin kuten haravoimaan, lumitöiden tekemiseen, kantamaan varastosta tavaraa hoitajan kanssa jne.

Jotta tulevaisuudessa hoivakodeissa voitaisiin huolehtia myös muistisairaiden fyysisestä kunnosta, tärkeästä perustarpeesta, tarvittaisiin lisää resursseja. Pääasiassa tarvittaisiin enemmän hoitohenkilökuntaa. Isäni hyvä hoivakotipaikka lakkautettiin Kotkassa vajaa vuosi sitten, koska se hävisi kilpailutuksen. Ensimmäisessä hoivapaikassa oli enimmillään kymmenen Alzheimer-vanhusta ja päivisin kaksi hoitajaa. Nykyisessä hoivapaikassa on noin 17-18 vanhusta ja päivän ajankohdasta riippuen 2-3 hoitajaa.

Vanhuspalvelujen parantaminen maksaa, mutta kaikkea ei voi mitata talouden näkökulmasta. On kunnia-asia huolehtia vanhuksistamme. Pyrkiminen arvokkaaseen vanhuuteen on oikea ja hyvä tavoite, joka toteutuu vain riittävällä määrällä ammattitaitoista hoitohenkilökuntaa.

Avainsanat: vanhustenhoito, hoivapalvelut, laatu, vireys, alzheimer

Raittiusyhdistys ravisteltiin hereille

Sunnuntai 31.1.2016 klo 11.23 - Maaret Lommi

Muistan aikaa 90- luvulla, kun aloin seurata tarkemmin kristillisdemokraattien tekemisiä, kuinka kd:n tekemälle politiikalle päihde- ja alkoholiasioissa naureskeltiin ja puolueesta yritettiin tehdä yhden asian puoluetta. Nyt, kun päihdeongelmat ovat lisääntyneet, inhimillinen kärsimys kasvanut ja yhteiskunnan taloudelliset menetykset tulleet tietoon, moni muukin taho on alkanut ponnistella ennaltaehkäisevien toimien puolesta. 

Tänään (31.1.) Kymen Sanomissa oli juttu haminalaisen rehtorin uudelleen henkiin herättämästä raittiusseurasta. Hanke tuntuu saaneen topakan ja myönteisen alun. Haminassa nuorten päihteenkäyttö on muutaman viime vuoden aikana lisääntynyt ja saanut huolestuttavia piirteitä: Viime keväänä yksi nuori kuoli huumeisiin ja tänä syksynä erään alakoulun vessaan oli piilotettu pillereitä, joita sitten ilmeisesti jaettin ja/tai myytiin salaa koulussa.
Kyseinen raittiusseuran henkiinherättäjä on kd:n Haminan paikallisosaston jäsen ja varavaltuutettu, Vesa Uotila. Hyvä Vesa!

raittiusseura1.jpg

Vesa Uotila ja Sini Hostikka - Haminan raittiusseuran henkiinpuhaltajat.

KD Kymen piiri juhli 50-vuotista taivaltaan

Sunnuntai 31.1.2016 klo 11.06 - Teksti Maaret Lommi, Kuvat Jary Högnabba

kd-kouvola-50v-101.jpg

Juhlapäivänä Kotkasta lähti seitsemän hengen delegaatio Kouvolaan. Juhlaväkeä saapui paikalle eri paikkakunnilta niin, että juhlan alkaessa meitä oli koolla toista sataa kd:n ystävää ja toimijaa. 

Betania-soittokunta aloitti juhlan upeasti sen jälkeen, kun piirin puheenjohtaja Ilpo Sietola, oli ottanut onnitteluja vastaan piirin hallituksen varapuheenjohtaja Pirkko Parjasen ja sihteeri Kaisa Häkkinen-Paanasen kanssa. Juhla oli arvokas kaikkine runoineen, lauluineen ja puheineen, mutta erityisellä tavalla juhlan arvokkutta kohottii viulisti, konserttimestari Arvo Saariston ja kanttori Pekka Ainalin upea musisointi sekä Sari Essayahn kannustava puhe ja Laura Peuhkurin Kymen piiri ry:n mielenkiintoinen historiikki. Siinä ohjelmia kuunnellessa yhden jos toisenkin silmäkulma kostui. Kymen piirillä on takanaan 50 vuotta hienoa ja ryhdikästä taivalta kristilliseten arvojen puolesta. Edessä ovat uudet haasteet, taistelut ja voitot. Toivottavasti seurajamme voivat taas muutaman vuosikymmen kuluttua todeta meistä samoin.

kd-kouvola-50v-102.jpg

KD Kotkan edustajat (Maaret Lommi vpj ja Arto Häkkinen) tuovat juhlatervehdyksensä.

kd-kouvola-50v-106.jpg

Vieraille oli katettu juhlava pöytä. Auliit emännät palvelivat juhlavieraita.

kd-kouvola-50v-124.jpg

Arvo Saaristo (viulu) ja Pekka Ainali (piano) - kaunista ja niin kevyen taidokasta.

kd-kouvola-50v-131.jpg

Juhlapuhujana KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah.

kd-kouvola-50v-128.jpg

Runsas juhlaväki sai kuulla Sarilta hienon ja kannustavan puheen.

kd-kouvola-50v-135.jpg

Laura Peuhkuri esittelee Kymen piirin historiikkia.

kd-kouvola-50v-108.jpg

Historiikki kiinnosti juhlavieraita

kd-kouvola-50v-138.jpg

Hienon juhlan päätössanat: Asko Hiltunen

Avainsanat: KD, Kymen piiri, Kouvola, 50v, juhlat

2016: UUDEN POLITIIKAN AIKA!

Lauantai 16.1.2016 klo 16.50

KDKOTKA-UUDEN-AIKA.jpg

Avainsanat: kd kotka, politiikka, uusi

Siunattua Joulun aikaa!

Keskiviikko 23.12.2015 klo 10.28

joulu2015.JPG

Sari Essayah kokosi "tuvan" täyteen Kotkassa

Torstai 3.12.2015 klo 19.30 - Teksti: Maaret Lommi, Kuvat: Jary Högnabba

Sari Essayah KD-Kotkan vieraana

sari-essayah-kotkassa-101.jpg

Keskiviikkona Sari Essayah kokosi 'tuvan' täyteen Kotkan kristillisdemokraattien paikallisosaston järjestämässä keskusteluillassa. Sote ja turvapaikanhakijatilanne puhuttivat eniten, mutta myös kansalaispalkka, yhteiskuntasopimuksen kaatuminen ja hallintarekisteri herättivät kysymyksiä. Erittäin mielenkiintoinen ilta! Kiitos Sari ja kiitos osallistujat!

Sari Essayah
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja


Illan ennakkoon ilmoitetut keskustelunaiheet olivat maahanmuuttajakysymys sekä KD:n ratkaisu kansalaispalkkakysymykseen. Poliittinen kenttä on kuitenkin tällä hetkellä sellaisessa turbulenssissa, että keskustelunaiheita - mm. juuri romuttunut yhteiskuntasopimus - syntyi runsaasti muitakin.

Sari Essayah toi esille myös huolensa yhteiskuntamme turvallisuuden suunnasta. Esimerkkinä Sari mainitsi sen, että tähän saakka poliitikot ovat voineet turvallisin mielin käyttää matkustamiseen yleisiä kulkuneuvoja kuten junia ja busseja. He ovat myös voineet kulkea vapaasti kylillä ja kaupungeissa, sekä osallistua julkisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Ilman, että turvallisuudesta on tarvinnut huolehtia. Viimeisimmät tapahtumat maassamme asettavat nyt kuitenkin varsin vakavan huolenaiheen: Voivatko poliitikot tai muut julkisuuden henkilöt enää luottaa siihen, että henkilökohtainen turvallisuus on edelleen taattu?

Tästä huolimatta Sari suunnisti rohkeasti illan päätyttyä yksin linjuriautolla kotia kohti.

sari-essayah-kotkassa-103.jpg

Sari ja kuulijat tärkeiden ajankohtaisten asioiden äärellä.

sari-essayah-kotkassa-104.jpg

Turvapaikanhakijatilanne puhutti. Kuulija korosti kulttuuritulkkien merkitystä yhteentörmäysten välttämiseksi.

sari-essayah-kotkassa-108.jpg

"Maa on niin kaunis..."

sari-essayah-kotkassa-106.jpg

Sari rohkaisee astumaan Uuden Politiikan Aikaan KD:n mukana.

sari-essayah-kotkassa-107.jpg

Uuden politiikan aika tuskin on torttuja, karkkeja ja pipareita. Mutta niitä joskus kohtuudella nauttimalla jaksaa varmasti paremmin.

Avainsanat: Sari Essayah, KD, Kotka, kansalaispalkka, turvapaikanhakijat

Pienet koulut haasteiden edessä

Lauantai 21.11.2015 klo 18.22 - Maaret Lommi

Pienet koulut haasteiden edessä

koulu1-101.jpgTällä viikolla Kotkan kaupunginvaltuusto teki päätöksen Tiutisen kaksiopettajaisen kyläkoulun lakkauttamisesta. Tämän päätöksen pohjalta Tiutisen ja Kuutsalon koululaiset siirtyvät ensi syksynä opiskelemaan suurempaan Hakalan kouluun.

Kristillisdemokraatit äänestivät lakkauttamisen puolesta. Matkan varrella perusteluja on nähty ja kuultu puolesta ja vastaan. Tänään (21.11.) Kymen Sanomissa oli mielipidepalstalla kirjoitus otsikolla " Valta ja raha sanelivat Tiutisen koulun kohtalon".

Minä en ajattele rahaa enkä valtaa. Minä mietin seuraavassa isojen ja pienten koulujen tilannetta opettajan ja koulun johtajan näkökulmasta:

Jokaisen on ollut mahdollista kuulla jo uutislähetysten yhteydessä, kuinka suomalainen koulu on muutosten kourissa. Opetushallituksen linjaama uusi opetussuunnitelma, jota kunnissa parhaillaan työstetään, velvoittaa uudenlaiseen toimintakulttuuriin ja oppisisältöjen jäsentämiseen ja käsittelemiseen. Nyt kouluun virtaa uusia asioita. Odotukset koulun kasvatus- ja opetustehtävää kohtaan kasvavat jatkuvasti. Yksilöllisempää opetusta vaaditaan ja tarvitaankin monestakin syystä. Tästä asetelmasta käsin tarkasteltuna iso koulu pärjää paremmin kuin ihan pieni.

Pidän itse parhhaimpana noin 200-250 oppilaan koulua, kaksisarjaista koulua, jossa opettajilla olisi rinnakkaisluokan opettaja työparina. Työparit voisivat suunnitella yhdessä opetusta ja jakaa ajatuksiaan. He voisivat helposti muodostaa oppilaista erilaisia taitoryhmiä, jolloin esim matematiikassa nopeammin edistyvät voisivat saada opetusta omista lähtökohdistaan. Siis opetuksen eriyttäminen tulisi tehokkaammaksi ja mielekkäämmäksi. Työparin myötä myös ajatus oikeudenmukaisemmasta arvioinnista tulisi lähemmäs toteutumistaan, kun kaksi opettajaa miettisivät arviointia yhdessä.

Uusien, kouluun virtaavien asioiden haltuunotto olisi paremmin mahdollista, jos koulussa olisi enemmän opettajia, siis enemmän osaamista ja potentiaalia. Esim. jatkuvasti etenevä ja uusiutuva tietotekniikka tuo mukanaan kouluille valtavia haasteita. Pienessä kyläkoulussa jokaisen opettajan on oltava mukana kaikessa, mitä koulussa tapahtuu. Se on pitkänpäälle raskasta ja uuvuttavaa. Suuremmassa koulussa voidaan vastuuttaa opettajatiimejä tai -pareja ottamaan haltuun uusia asioita ja kehittämään vanhoja opettajien omien vahvuuksien ja halujensa mukaan. Tällöin koulun toiminta kehittyy, mutta kaikkien ei tarvitse olla joka asiassa mukana.

Koulun oppimisympäristön, opetustyön ja toimintatapojen kehittäminen ei ole vapaaehtoista. Siihen täytyy ryhtyä niin pienissä kuin suurissakin kouluissa. Kehittämiseen tarvitaan useita leveitä hartioita, aikaa, tahtoa ja osaamista, siis opettajien hartioita, opettajan aikaa, opettajan tahtoa ja opettajan osaamista. Voi opettajaa, voi pieniä kouluja!
Näistä lähtökohdista käsin uskon, että Tiutisen ja Kuutsalon oppilaille ei viimekädessä käynyt kuitenkaan niin huonosti.

Maaret Lommi

Avainsanat: koulut, opetussuunnitelma, kehittäminen, kunnallispolitiikka, Maaret, Lommi, Tiutinen

Esko Almgrenin puheenvuoro Kotkan valtuustossa 17.11.2015

Torstai 19.11.2015 klo 17.05 - Esko Almgren

Kotkan valtuustossa ti 17.11. 2015.

Arvoisa valtuuston puheenjohtaja, esko-almgren-2015-netsize.jpg

Kiitän kaupunginjohtajaa ja hänen esikuntaansa hyvin tehdystä valmistelutyöstä. Onnittelen kaupunginhallitusta siitä, että se on valtuustolle tekemässään esityksessä ottanut saman linjan kuin valmistelijat. Se kertoo siitä, että on oivallettu, mikä on Kotkalle parhaaksi ja mikä on pakollista.

Hyvästä valmistelusta kertoo se, että viime keväänä tehdystä talouden tasapainottamisohjelmasta on  pystytty viemään päätöksentekoon välttämättömät ja kipeältäkin tuntuvat ratkaisut.

Kaikki tiedämme avoimet haavat. Työttömyys ja siitä seuraavat kunnallispoliittiset ratkaisut on tulehtunut avohaava. Työllisyystoimikunta on tehnyt hyvää työtä, mutta ongelma on ylivoimainen.

Työttömyyden hoidosta johtuvat kustannukset  ja verotulojen heikko kertymä on kohtalokas rasite Kotkalle. Kuntien valtionosuuksiin ei tehdä indeksitarkistuksia, työtulovähennys merkitsee kunnille veromenetyksiä. Epävarmuustekijät lisääntyvät.

Kaupunginjohtaja ja kaupunginhallitus ovat kuitenkin astuneet oikeaan junaan. On muistettava, että jos astuu väärään suuntaan menevään junaan, on hyödytöntä väärään suuntaan menevän vaunussa juosta päinvastaiseen suuntaan. Nyt junan suunta on oikea ja pitkällä aikavälillä tuloksia tuottava.

Kotkan ympärillä on monta kuristavaa rengasta:

-       lisääntyvä työttömyys

-       työttömyyden aiheuttamat lisääntyvät sosiaaliset tarpeet

-       kriisirajat

-       alijäämät

Koko maan talous on hirvittävässä paineessa. Hyvinvointimme ja sosiaalinen turvallisuutemme on rapautunut vähitellen. Todellisuudessa Suomi on tuhlannut vuosikymmenien ajan ja ajanut itsensä vaikeuksiin. Nyt sitten laaditaan ns. pakkolakeja. Sana pakko on suuri virhe. Tätä maata on vuosikymmenet rakennettu, tammikuun kihlauksesta 1940, sopimusyhteiskuntana. Sitä periaatetta ei saa romuttaa vaikeuksien keskellä. Julkiseen keskusteluun on tullut lisääntyvä kärjistäminen ja syyttely. Päätösten tekeminen näyttää ylivoimaiselta. Se johtaa pitkäaikaisten kriisien jatkumiseen. Siihen ei ole varaa isänmaa Suomella eikä kotikaupunki Kotkalla.

Katsoin netistä eräitä vertailukaupunkeja. Lahdessa eräs valtuutettu lausui osuvasti: ”Onko edessä loistava tulevaisuus vai olemmeko ikääntyvä mies, joka taistelee kuolemaa vastaan?”

Keskiryhmä hyväksyy pääosin kn: esityksen. Muutosesityksemme on lisäysehdotus yksityisteihin, joista aikanaan kuntaliitoksen yhteydessä sovittiin. En enää toista perusteluja.

Eräissä tapauksissa voimme kannattaa muiden ryhmien tekemiä muutosesityksiä, jotka ovat maltillisia.

Avainsanat: KD, Kotka, työttömyys, tasapainottaminen, Esko, Almgren,

Sari Essayah Kotkassa ke 2.12.2015

Maanantai 16.11.2015 klo 19.51

sari-essayah-kotkassa-web.jpg

Avainsanat: Sari, Essayah, KD, Kotka, maahanmuuttajat, kansalaispalkka

Tasapainottamisen tuskaa

Torstai 17.9.2015 klo 18.57 - Maaret Lommi, vpj, Kotkan Kristillisdemokraattien paikallisosasto

Tasapainottamisen tuskaa

pj-nuija1.jpg

Keskiviikkona Kotkan KD:n kuukausikokouksessa puhuttiin kaupunkimme talouden tasapainottamisesta.
Valtuuston kesällä hyväksymä tasapainotusohjelma sisältää kovia leikkauksia, joten marraskuun budjettikokous tulee olemaan tuskaa. Nyt tarvittaisiin selkärankaisia päättäjiä, jotka pitäisivät tosiasiat mielessään ja sitoutuisivat suunnitelmiin. Ainoastaan järeillä toimilla Kotkan kurssi saadaan käännettyä. Valittaminen ja hidastelu päätöksenteossa ei taloutta tasapainota eikä lisää Kotkan elinvoimaa!

Avainsanat: Kotka, budjetti, päätöksenteko, tasapainotusohjelma, leikkaukset

Leijonan talja ja ketunnahka

Maanantai 7.9.2015 klo 16.21 - Esko Almgren

”Kun leijonantalja ei riitä, siihen ommellaan jatkoksi ketunnahkaa.” (Lysander).

esko_almgren-netsize.jpg

Spartalainen amiraali tunsi ihmisen. Leijonan talja on aitoa tavaraa, tosiasioita ja 

Aidon taistelutaljan ja ketunnahan sauma ei koskaan kestä kovan arkielämän raastavaa voimaa. Politiikka ei voi olla taito pettää ihmisiä.osaamista. Ketunnahka on epärehellisyyttä ja totuuden piilottelua.

Kotkalaiset ottavat kantaakseen ankarankin taakan, kun vaikeat asiat rehellisesti kerrotaan. Totuutta ei kuitenkaan pysty kiertämään. On pidettävä mielessä ikiaikainen totuus:” Jotka äänekkäimmin valittavat, eivät ole eniten huolestuneita kansalaisten hyvinvoinnista.” Populismin huuto on kova ja - pettävä.

Valtuusto hyväksyi tasapainotusohjelman. On leikattava ja sopeutettava. Sitten syntyi huuto. On leikattava, mutta ei koulutuksesta, sosiaaliturvasta, vanhustenhuollosta hyvinvointipalveluista eikä ainakaan avustuksista!

Näin haistellaan tuulta. Suu ja sanat kulkevat kerkeästi järjen edellä. Kaikesta pitää säästää, mutta mistään ei saa leikata.

Viitataan talousviisaiden oppeihin. Kotka on oma taloutensa, mutta se ei ole irrallaan koko Suomen taloudesta.

Maan hallitus lukee virkamiestensä välityksellä teosta ”Työllisyys, korko ja raha”, mutta sopu karkaa ja kohta on tarjottava ankarat lääkkeet. Ne koskettavat jokaista suomalaista. Kipeää tekee!

Kaupunki, joka elää yli varojensa, ei voi olla vahva.

Eiväthän päättäjät ole tilanneet hautakiveä kaiverruksin: Tässä oli kerran Kotka.

Ikää karttuu ja huomaa, kuinka vähän maailmaa sittenkään voi muuttaa.

Esko Almgren (kd)

(Juttu julkaistu myös paikallislehti Ankkurissa 5.9.2015)

Avainsanat: Esko, Almgren, Kotka, KD, valtuuso, kantasatama, totuus, talous

Uuden aika

Sunnuntai 30.8.2015 klo 12.26 - Teksti ja kuvat: Jary Högnabba

Sari Essayah valittiin yksimielisesti Kristillisdemokraattien uudeksi puheenjohtajaksi Savonlinnassa 28.-29.8. pidetyssä puoluekokouksessa.

kd-puoluekokous-savonlinna-101.jpg


Väistyvä puheenjohtaja Päivi Räsänen ja vastavalittu KD:n uusi puheenjohtaja Sari Essayah. Näyttää, että kyseessä on "Kaksi onnellista..."

Sari on varmasti uudessa tehtävässään kovien haasteiden edessä. Muutoksen tuulet ravistelevat maatamme ja oikeastaan koko maailmaa. Sari Essayah pitää kuitenkin kaiken myllerryksen keskellä mielessä sen tärkeimmän: pienen ihmisen.

"Olen siitä ylpeä että logossamme on sydän. Se ei saa jäädä kylmäksi, kylmien sydämien tai sydämettömien kristillisdemokraattien puolueeksi. Meidän on aika tehdä sitä politiikkaa joka vie Kristillisdemokraatit takaisin kansan sydämeen."

Linjapuheessaan lauantaina puolueen uusi puheenjohtaja toi esille puolueelle ensisijaisen tärkeitä asioita: työttömien saaminen töihin, omaishoitajien tukeminen tai vaikkapa valtiontalouden saaminen kuntoon.

kd-puoluekokous-savonlinna-102.jpg


Sari Essayah pitää puolueen linjapuhetta. Myöhemmin kokouksessa puoluevaltuuston puheenjohtajaksi valittu Aki Ruotsala kuuntelee.

Lue koko linjapuhe >>>

Puoluekokouksessa valittiin puolueelle myös varapuheenjohtajat: 1. varapuheenjohtaja Tommy Björkskog, 2. varapuheenjohtaja Sauli Ahvenjärvi ja 3. varapuheenjohtaja Sari Tanus.

Puoluekokouksessa pidettiin monta hienoa kannatus- ja muuta puheenvuoroa. Mieleenpainuvimmaksi jäi varmasti monille Kotkan KD:n Esko Almgrenin pitämä, jossa hän muisteli "profeetallisia" sanojaan Sarille: "Sari, luulen, että sinulla on tässä puolueessa vielä merkittäviä tehtäviä," Almgren ennusti silloin, kun Sari valittiin ensimmäistä kertaa kunnanvaltuutetuksi.

kd-puoluekokous-savonlinna-104.jpg

Esko Almgren - suuri poliitikko ja taatusti lämmin sydän.


Savonlinnasali pullisteli ääriään myöten, kun lähes 800 valtuutettua ja muuta KD:n väkeä piti puoluekokoustaan, jonka mottona oli UUDEN AIKA.

kd-puoluekokous-savonlinna-105.jpg


KD:n Kokousväkeä Savonlinnasalissa

Kotkan paikallisosaston jäesenistä valtuutettuina kokouksedustajina olivat paikalla Seija Aalto pj, Esko Almgren, Jorma Kaario, Veijo Kilpeläinen sekä Maaret Lommi.

Avainsanat: KD, puoluekokous, Savonlinna, puheenjohtaja, Sari Essayah

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »